Polityka prywatności

Leon Paul nie ujawnia informacji o kupujących osobom trzecim. Pliki cookies są używane na niniejszej stronie internetowej jedynie w celu zapamiętania zawartości Państwa koszyka zakupowego po wyborze artykułu, adresów wysyłki i Państwa danych, jeśli wybraliście Państwo opcję „Zapamiętaj mnie”. Leon Paul nie przechowuje żadnych informacji finansowych.

Niniejsza polityka prywatności określa jak Leon Paul Poland używa i chroni wszelkich informacji, które podają Państwo, Leon Paul Poland kiedy korzystają z naszej strony. Leon Paul Poland zależy na zapewnieniu ochrony Państwa prywatności. Jeśli prosimy o podanie pewnych informacji, przez które mogą Państwo zostać zidentyfikowani, używając tej strony, mogą być Państwo pewien, że zostaną one wykorzystane zgodnie z niniejszą polityką prywatności. Leon Paul Poland może zmienić niniejszą politykę poprzez aktualizację strony. Należy sprawdzać niniejszą stronę, aby upewnić się, że zgadzają się Państwo na wprowadzone zmiany.

Jakie dane zbieramy

Możemy zbierać następujące dane:

  • imię i nazwisko
  • dane kontaktowe, w tym adres e-mail
  • dane demograficzne, jak kod pocztowy, preferencje i zainteresowania
  • inne informacje dotyczące ankietowania klientów i/ lub ofert

Całą listę ciasteczek, które zbieramy, można zobaczyć w sekcji Lista zbieranych ciasteczek.

Co robimy z zebranymi informacjami

Wymagamy pewnych danych, aby lepiej zrozumieć Państwa potrzeby i zapewnić Państwu lepszą obsługę oraz w szczególności z poniższych przyczyn:

  • Prowadzenie wewnętrznych rejestrów.
  • Możemy wykorzystywać informacje dostarczane przez Państwa w celu doskonalenia naszych produktów i usług.
  • Możemy okresowo wysyłać Państwu promocyjne e-maile o nowych produktach, specjalnych ofertach i inne informacje, które naszym zdaniem mogą Państwa zainteresować, korzystając z podanego przez Państwa adresu e-mail.
  • Czasami możemy używać Państwa danych, aby skontaktować się z Państwem w związku z badaniami rynku. Możemy skontaktować się z Państwem przy pomocy e-maila, telefonu, faksu lub poczty. Możemy skorzystać z Państwa danych, aby spersonalizować naszą stronę internetową zgodnie z Państwa zainteresowaniami.

Bezpieczeństwo

Zależy nam, aby zapewnić bezpieczeństwo Państwa danych. W celu zapobiegnięcia nieautoryzowanemu dostępowi lub ujawnieniu danych, korzystamy z odpowiednich fizycznych, elektronicznych oraz menadżerskich procedur, które chronią i zabezpieczają dane zbierane przez nas on-line.

Jak używamy plików cookies

Ciasteczko to mały plik, który prosi o pozwolenie, aby zostać umieszczonym na dysku twardym Państwa komputera. Po zgodzie użytkownika, plik zostaje zapisany i pomaga analizować ruch sieciowy lub informuje o odwiedzinach na danej strony. Cookies pozwalają aplikacjom internetowym reagować na Państwa jak na konkretną osobę. Aplikacja internetowa może dostosować swoje działanie do Państwa potrzeb i upodobań poprzez zbieranie i zapamiętywanie informacji dotyczących Państwa preferencji.

Używamy ciasteczek logujących w celu identyfikacji stron, które są w użyciu. To pomaga nam analizować dane o ruchu na stronie i poprawić naszą stronę w celu lepszego dostosowania do potrzeb klientów. Wykorzystujemy te informacje wyłącznie do celów analiz statystycznych, po czym dane zostają usunięte z systemu.

Ogólnie, ciasteczka pomagają nam zapewnić Państwu lepszy odbiór strony internetowej i umożliwiają nam monitorowanie, które strony są według Państwa przydatne, a które nie są. Ciasteczka w żaden sposób nie dają nam dostępu do Państwa komputera ani żadnych informacji o Państwu, innych niż dane, które zgodzili się Państwo nam dostarczyć. Mogą Państwo zaakceptować lub odrzucić pliki cookies. Większość przeglądarek internetowych automatycznie akceptuje pliki cookies, ale zazwyczaj można zmodyfikować ustawienia przeglądarki, aby odrzucać pliki cookies, jeśli tak Państwo zadecydują. Może to jednak uniemożliwić Państwu pełne korzystanie ze strony internetowej.

Linki do innych stron

Nasza strona może posiadać linki do innych powiązanych tematycznie stron. Jednak po skorzystaniu z takich linków i wyjściu z naszej strony, powinni Państwo pamiętać, że nie mamy żadnej kontroli nad zewnętrznymi stronami. Dlatego też nie możemy być odpowiedzialni za ochronę i prywatność informacji, których udzielają Państwo na takich stronach, a strony te nie podlegają pod poniższą politykę prywatności. Proszę zachować ostrożność i sprawdzać polityki prywatności odwiedzanych stron.

Kontrola nad danymi osobistymi

Mogą Państwo ograniczyć zakres lub wykorzystanie Państwa danych osobistych w następujący sposób:

  • kiedy zostaną Państwo poproszeni o uzupełnienie formularza na stronie internetowej, proszę poszukać okienka, w którym można zaznaczyć, że nie chcą Państwo, aby Państwa informacje były wykorzystywane przez kogokolwiek w celach bezpośredniego marketingu
  • jeśli wcześniej zgodzili się Państwo na wykorzystywanie Państwa danych osobowych w celach bezpośredniego marketingu, mogą Państwo zmienić swoje zdanie w każdym momencie i powiadomić nas o tym drogą pocztową lub elektroniczną jacek.bujko@gmail.com

Nie będziemy sprzedawać, rozpowszechniać lub wypożyczać Państwa danych osobowych osobom trzecim, chyba że otrzymaliśmy na to Państwa zgodę lub jest to wymagane przepisami prawa. Możemy wykorzystać Państwa dane osobowe w celu wysłania Państwu informacji promocyjnych o osobach trzecich, które według nas mogłyby Państwa zainteresować, jeśli stwierdzą Państwo, że chcieliby takie informacje otrzymywać.

Mogą Państwo zażądać szczegółów dotyczących danych osobowych, które są przez nas przechowywane, zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z 1998 roku. Takie żądanie wiąże się z niewielką opłatą. Jeśli chcą Państwo otrzymać kopię przechowywanych przez nas Państwa danych, prosimy o kontakt pod Szermierz - Jacek Bujko Bohaterów Warszawy 11b 70-370 Szczecin .

Jeśli sądzą Państwo, że jakiekolwiek informacje o Państwie przechowywane przez nas są błędne lub niekompletne, prosimy o jak najszybszy kontakt drogą pocztową lub elektroniczną na powyższy adres. Szybko poprawimy wszelkie dane uznane za niepoprawne.

Lista zbieranych przez nas ciasteczek

Poniższa tabela zawiera zbierane przez nas ciasteczka oraz informacje, które są przez nie przechowywane.

Nazwa ciasteczkaOpis ciasteczka
CART Skojarzenie z Państwa koszykiem zakupowym.
CATEGORY_INFO Przechowuje informacje o kategoriach na stronie, co pozwala na szybsze wyświetlanie stron.
COMPARE Artykuły na Państwa liście porównania produktów.
CURRENCY Preferowana waluta.
CUSTOMER Zaszyfrowana wersja identyfikatora klienta sklepu.
CUSTOMER_AUTH Informacja o zalogowaniu się do sklepu.
CUSTOMER_INFO Zaszyfrowana informacja o przynależności klienta do grupy.
CUSTOMER_SEGMENT_IDS Przechowuje identyfikator segmentu klienta.
EXTERNAL_NO_CACHE Znacznik wskazujący, czy pamięć podręczna jest włączona czy wyłączona.
FRONTEND Identyfikator sesji na serwerze.
GUEST-VIEW Pozwala gościom na edycję zamówień.
LAST_CATEGORY Ostatnio odwiedzana kategoria.
LAST_PRODUCT Ostatnio oglądany produkt.
NEWMESSAGE Informacja o odebraniu nowych wiadomości.
NO_CACHE Wskazuje, czy można używać pamięci podręcznej.
PERSISTENT_SHOPPING_CART Link do informacji o koszyku zakupów i historii oglądanych stron, jeśli użytkownik zgłosił taką prośbę.
POLL Identyfikatory ankiet, w których Państwo ostatnio uczestniczyli.
POLLN Informacja o ankietach, w których użytkownik oddał głos.
RECENTLYCOMPARED Ostatnio porównywane produkty.
STF Informacja o produktach zarekomendowanych znajomym.
STORE Wybrany widok sklepu lub język.
USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE Wskazuje, czy użytkownik zgodził się na wykorzystanie ciasteczek (cookies).
VIEWED_PRODUCT_IDS Ostatnio przeglądane produkty.
WISHLIST Zaszyfrowana lista produktów dodanych do schowka.
WISHLIST_CNT Liczba elementów w schowku.